Marsvinslabyrint

Jag har köpt några tygrör med insydda ståltrådar som gör att dom spänns ut automatiskt. Dom säljs oftast som kanintillbehör på djuraffärerna.

Tygrör med kardborrband

 De kostar några kronor, men de ger varenda krona tillbaka både i hållbarhet och användbarhet. Vi har fyra stycken och gör labyrinter med dem. Det är jättelätt. Man sätter ihop dem med kardborrbanden.

Lätt att sätta ihop med kardborrband

Sedan är det bara fantasin som sätter gränserna. Jag brukar sätta ihop dom på lite olika sätt och det räcker med att vända dom så att den sidan som tidigare var uppåt blir nedåt så blir svängarna inuti åt andra hållet och marsvinen tycker allt är helt nytt.

Bara ett av alla sätt man kan sätta ihop dom på...

Sedan kan man fylla på med andra saker man har köpt eller tillverkat själv. Till exempel sätta en myspåse i en av öppningarna som en grotta.

Myspåse iköpt hos http://www.marsvinshjalpen.se som grotta

De går att tvätta. Jag brukar lägga dem i badkaret med lite såpa ett tag. Sedan skurar jag med en gammal diskborste, sköljer med duschen och ställer dem upp för att torka. Med lite stöd av varandra kan de stå upprätt av sig själva. De torkar jättefort. Jag har också provat på att maskintvätta dem på ylleprogrammet. Då får man trycka ihop dem som de kom när man köpte dem för att få in dem i maskinen. Det var inte optimalt, så jag rekommenderar det inte, men det går.

Och sist med inte minst; marsvinen älskar dom!

Ibland vill man vara liten... Vy inifrån.