Var gör man av gammalt burströ?

Det alstras ju en del sopor om man använder pellets (papper eller sågspån), kutterspån, hö, tidningspapper osv. Vad gör man av det?

Vi har förmånen att bo i villa. Det underlättar.

Innehållet i höburen brukar jag hälla utanför vår kompost på sommaren, köra över den med gräsklipparen ett par gånger och sedan skyffla klippet i komposten. På vintern tömmer jag också utanför komposten, sparkar bort det mesta av halmen och låter rådjuren och hjortarna äta höet som är kvar. När våren kommer kör jag över resterna med gräsklipparen. Klippet hamnar i komposten…

Vi har en stor, finsk täljstenskamin som jag också använder. Har man en bra eldstad där man kan få upp ordentlig värme kan man fylla papperskassar med innehållet från buren. Se till att eldstaden är varm, dvs elda en del annat innan, sedan ställer du in papperskassen i eldstaden och ser bursoporna brinna upp och bli go värme. Hö och halm behöver en del energi för att brinna det är därför eldstaden behöver vara varm innan. Resten: kutterspån, pappers- och sågspånspellets brinner som sjutton. Tänk bara på att det inte är alla eldstäder som kan ta pellets pga av dess höga energiinnehåll. Dom kan tydligen spricka. Kolla innan om du är osäker.

Bor man i lägenhet får man ju använda den lokala återvinningsstationen. Har man sopsortering på komposterbart, brännbart etc borde man kunna slänga gammalt burinnehåll där. Borde gå att kolla med kommunen.