Om mig

Jag är en person i mina bästa år som brinner för många saker. Det kan ibland vara tufft, men om jag kan göra skillnad på något sätt så gör jag gärna det.

Marsvin är ett husdjur som jag tycker är sorgligt förbisett. Jag är uppvuxen i en djurälskande familj där hundar, papegojor och andra fåglar, en kanin och andra djur levde mitt ibland oss. Vi hade ett marsvin en gång också. En ljusbrun, korthårig hona som hette Maya. Jag minns inte så mycket mer av henne än att mamma var förtvivlad för att hon gnagde hål på alla mina små tröjor nära axeln. Det var där hon hade munnen när jag bar omkring på henne. Jag frågade nyligen min mamma om minnet var riktigt och hur gammal jag var när vi hade Maya. Minnet är riktigt och mamma berättade att hon var så nervös när jag cyklade omkring på min trehjuling med Maya studsande på flaket därbak. Jag kan alltså inte varit gammal… Jag minns inte var Maya kom ifrån eller var hon sedan försvann, men sedan dess har min kunskap och empati om marsvin ökat med många hundra procent, tack och lov.

Min egen lilla flock marsvin har på olika sätt hamnat i vår familj. Mer om det kan man läsa på min blogg. Deras väl och ve kommer högt upp på viktigtlistan i mitt liv. Av olika anledningar har jag varit tvungen att söka information och idéer när det gäller marsvinsboende, sysselsättning och sjukdomar. Jag har hittat mycket matnyttigt och även kommit på en del själv.

Internet är ett arbetsredskap, men också ett tidsfördriv för mig. Jag söker information och hänger en del på olika bloggar och hemsidor. Ibland ser jag sådant som jag inte vill tappa bort: Idéer och detaljer som andra har funnit på eller hittat någonstans. Men ni vet hur det är; När man behöver informationen så minns man inte var man såg den.

Det är alltid dumt att behålla bra idéer för sig själv om det kan göra skillnad för någon. Ur detta väcktes idén att skapa en enkel hemsida för mig att samla alla godbitar på och för er att kanske få idéer ifrån. Mina egna idéer publicerar jag här på hemsidan och andras idéer kommer jag länka till så att ingen blir sårad och tror att jag stulit materialet. Ni är också välkomna att tipsa om bra idéer som ni finner på själva eller hittar på annat sätt.

Kom loss med idéer nu!!

Har du byggt en bur eller tillverkat något bra tillbehör? Har du en idé om bra syselsättning för marsvin eller hittat en bra länk till något marsvinsrelaterat? Dela med dig! Skriv till mig så lägger jag upp det på sidan.

* (markerar obligatoriska fält)

Powered by Fast Secure Contact Form