Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Den sköna, maskerade heter Kajsa


   Mar 23

Den sköna, maskerade heter Kajsa

Hon var en av de tre jag skrev om på hemsidan för ett tag sedan. Då hette hon Mixi eftersom de andra två hette Dixi och Pixi. Dixi och Pixi hade bott ihop sedan de köptes och är två år. Mixi hade levt ensam ända till de tidigare ägarna tröttnat och gett bort henne dit hon nu bodde. Hon hade inte varit där länge alls och man visste inte ens vad hon hade hetat tidigare. Man visste däremot att hon är sex år. Det kan stämma för hon är helt klart gammal. Hon är tunn i kroppen, väger ca 730 gram nu nyäten, och då har det vänt efter att hon gick ner i vikt när kosten ställdes om och magen blev lite i olag. Enligt veterinären har hon lätt artros (som vi inte ska medicinera förrän hon visar tecken på att besväras av den)och grå starr. Tänderna är bra, ingen urinvägsinfektion eller urinsten. Hon är en framåt, orädd tant. Filmen i det tidigare inlägget tog jag cirka 20 minuter efter att de kommit hem till oss. Hon är rädd om sin rumpa och säger ifrån till vem det än vara månde som nosar på den. Med en mycket hes stämma (det låter som ett utdraget H) säger hon till när hon vill bli uppmärksammad. Hon brukar få traska runt själv i köket och äta Oxbows alfa-hö, pellets och CriticalCare ett par stunder om dagen när hon tröttnar på att tillrättavisa de andra ungdomarna. Och är ett tacksamt fotoobjekt eftersom hon har lite speciell stil och är så orädd.

Kajsa Kavat

Kajsa i sonens ärm

Kajsa poserar

Efter moget övervägande och med risk för att maken tror att han har en fru med marsvin på hjärnan (så rätt han har… Puss, älskling.) så kommer inte Kajsa Kavat, som hennes självklara namn blev här hemma, att flytta mer om jag får råda. Hon stannar i Tomas flock livet ut. Det som kan få mig att ändra på mitt beslut är om hon inte mår bra i vår flock. Då kommer jag att söka ett alternativt hem som är beredd att ge henne den kärlek hon har rätt till.

Jag tror någon har älskat henne och sysslat med henne mycket eftersom hon är så tillitsfull. Men jag tror också på att hon har levt ensam i princip hela sitt liv eftersom hon saknar en del marsvinsbeteende.

De andra två tjejerna, Dixi och Pixi, kommer jag återkomma till i ett senare inlägg. Pixi heter förresten numera Lisa eftersom hon är en rejäl tjej, typ min Niña. Dixi har fått behålla sitt namn eftersom hon ser ut att heta Dixi. En läcker, långhårig tjej med krest i pannan och sotat ansikte.

PS Håller förresten på att fylla på det asymetriska burbygget med de nyaste uppdateringarna…

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

5 kommentarer

  1. Åsa skriver:

    Min son (8 år) älskar Kajsa. Hon har även det utseende jag faller för. Det är något speciellt med rufsig päls.

  2. Julia skriver:

    Hejsan!
    Undrar vart du fått tag på Sängen/fåtöljen?

    • Camilla skriver:

      Har köpt den från England. Det finns på flera ställen att beställa. Jag köpte det från EquineCanineFeline.com. Se här
      Frakten kostar en del så det lönar sig att gå ihop några stycken om man beställer.

  3. Anna skriver:

    Så fin buren blev med hälften spån och hälften fleece. Det bästa av två världar.

Svara














Switch to our mobile site