Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Princess och Flugfan


   Aug 05

Princess och Flugfan

På vägen hem från marsvinsträffen den 15 juli fick jag nästa nödanrop. Två drygt 2-åriga tjejer inlämnade hos min veterinär för avlivning för att ägarna skulle på semester och de hade inte hittat någon passning. Min veterinär sa något i stil med ”Jag kan inte göra sånt. Det tar av min karma.” Jag tycker att fler borde tänka så. Mimmi och Fluffsan hälsade jag på dagen därpå hos veterinären. De kom in i en kartong för skrivarpapper bottnad med hö. Eftersom de hade lämnats för avlivning hade de ingenting med sig som var deras. De hade tillbringat natten i en av veterinärklinikens sjukburar. De skulle då enligt uppgift vara 2 år och 2 månader gamla. Det är ingen ålder man dör vid. Självklart fick de följa med hem.

Mimmi, en vacker tjej.

Fluffsan, med en päls där alla vindar möts...

Jag informerade Irene på Eragons och bara någon dag efteråt fick jag ett mail vidaresänt från henne där en familj sökte en kompis till sin 5-månaders marsvinstjej, Humlan, som behövde sällskap. De bor på Lidingö strax utanför Stockholm och Irene tänkte jag kanske kunde hjälpa dem. Eftersom jag skulle åka på semester två dagar senare ordnades ett möte snabbt. De kom hem till mig med Humlan och vi satte ihop henne med Mimmi, den lite dominanta tjejen i duon. Det såg ut att gå bra och enligt senare mailväxling fortsätter lyckan för Mimmi som numera heter Princess. Vilken resa den tjejen har gjort bara på några få dagar. Från att varit någons husdjur till oönskad och avlivningshotad till att bli en prinsessa med en humlekompis på Ligingö, som anses som en välbärgad kommun, på mindre än en vecka. Hon åkte från mig i en lyxig BMW suv övervakad av lillmatte som satt bredvid i baksätet :-D . Vi har kommit överens om att jag kommer och hälsar på när jag kommer hem från semestern.

Mimmi/Princess med sin nya kompis, Humlan, i sitt nya hem. (Bilden är tagen av adoptören)

Det är i de här lägena som jag önskar att de tidigare ägarna skulle få se hur bra de har fått det, i någon slags förhoppning om att de skulle få dåligt samvete för att de inte försökte själva, utan tänkte ta livet av dem. Men det är nog så att de skulle snarare tycka att det kändes skönt att få veta att de har fått det bra.

Fluffsan slipper sitta ensam eftersom hon har flyttat in i min, numera ganska stora, flock. Hon har dessutom blivit rakad, lionstyle. Fast hon ser ut som en kragödla eftersom hennes hår står rakt ut runt huvudet. Och hon verkligen älskar det. När hon kom ut i gräset första gången utan en massa hår så bara slängde hon sig på magen. Hon gick så lite som möjligt. Hon nästan ålade fram för att det var så skönt att ligga platt på magen. Fortfarande ligger hon gärna platt på mage med bakbenen rakt ut så man ser fotsulorna.

Det går ingen nöd på Fluffsan heller :-D Hon har många kompisar och mycket grästid.

Namnet Fluffsan förresten… I rubriken har jag kallat henne Flugfan det beror på att min telefon envisas med att ”hjälpa” mig att stava hennes namn på det viset. Det har gått så långt så vi numera oftare och oftare kallar henne Flugfan. Jag är ingen fan av att byta namn på levande varelser. Någonstans tror jag att man får det namn man är ämnad att ha, men Flugfan ska hon inte behöva heta. Funderar på ett annat namn. Jag fick ett förslag på Facebook på Mosca, där man sa att det betyder fluga. Det är ju lite roligt namn. Hon kommer ju då vara den spanska flugan, som är en klassisk fars. Men när jag kollade upp saken så säger man att det betyder flyger. Jag tycker fortfarande att det är ett ganska passande namn, men jag suger på karamellen och funderar vidare. Det kom många trevliga förslag.

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

En kommentar

  1. Irene skriver:

    jag tycker lite att hon kunde heta få flugfan…det tilltalar mitt sinne för humor..jag blir full i skratt bara jag hör hennes (felstavade) namn. Och ingen kommer nånsin glömma vad hon heter..lite som en kompis till mig, han hade en katt som hette Kattastrofen. Katten är död sedan länge men namnet glömmer man inte. De senaste singlarna: Earl, Randy och Darnell. Döp henne till Joy, det är iallafall vad ”Flugfan” har gett mig hitills. Seriöst, de som döpte henne till Fluffsan ville avliva henne vid två års ålder för att de skulle på semester, du gav henne ett nytt liv, låt henne då slippa det gamla skitnamnet. Kram kram!

Svara














Switch to our mobile site