Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

De är hemma!!!


   Mar 05

De är hemma!!!

Egentligen har de varit hemma i hela två dygn nu, men jag har bara suttit och njutit. Tittat på marsvins-TV :-)

I torsdags tog jag tåget till Göteborg tidigt på morgonen. Med på tåget hade jag Ozzy, som jag har presenterat här tidigare,  Humle, nu under namnet Justin, Molly, som nu heter Drew och Wilma, omdöpt till Sienna. Dessa fyra gav jag lift till Eragons eftersom de av olika anledningar inte kan bo kvar i sina gamla hem. På stationen möttes jag av  Kola och tjejernas matte, Marie, som gav mig lift till Eragons. Tack Marie!! Ozzy hade en familj som väntade och framför allt en marsvinskompis, Tiger. De fick träffas på neutral mark dvs kontorsgolvet. Jag fotade allt vad jag kunde men det var ett väldigt springande så det blev mest sudd. Irene fångade in dem så jag kunde ta ett klokt foto på dem.

Ozzy och Tiger

Lycka till Ozzy. Jag kommer sakna dig. Hoppas att du får en riktigt bra kompis i Tiger.

Jag fick också höra i dag att Molly/Drew fick ett nytt hem. Hon har flyttat ihop med en trevlig kastrat i passande ålder :-D Ha det bra Molly. Du är så söt så ingen kan motstå dig.

Nu väntar vi bara på att någon ska förstå vilken urgo, framåt och trevlig kille Humle/Justin är och supersöt, mysig och bedårande tjej Wilma/Sienna är.

Men nu till det ni alla väntar på…

På Eragons i en hage fann jag dessa:

Tomas och Maritza

Och den här:

Niña

Stump fastnade inte på bild…

Närmsta grannar var de här:

Lois, Clark och Cocos

Efter att ha fått äran att följa med Irene hem för att klämma lite på nytillskottet Oden (ohhhh, så sööööt!!!) lyssnat på vi-är-så-hungriga-så-vi-dör-kören på Eragons och tagit emot en yttepytteliten tjej, Beyonce, på under 300 gram, född i december och redan på omplacering (Det är sorgligt :-(   ) så tog jag och ligan, utökad med en, tåget hem. Tomas och Stumpan fick åka tillsammans. Inte ett ljud hördes därifrån. Niña och Maritza fick kampera ihop. Därifrån hördes med jämna mellanrum Maritzas små undergivelsepip när Niña tillrättavisade flickungen. Men när vi kom på tåget blev det knäpptyst där också. Hemresan gick klanderfritt och när jag svängde in på gårdsplanen så var klockan närmare nio på kvällen. Nu skulle den spännande introduktionen av den nya hagen ske. Jag tog bort ramperna för jag tänker att de ska vänja sig vid sin nya miljö och sin nybildade flock i lugn och ro utan att klänga både högt och lågt. Dessutom vill jag vara med första gången någon ska upp på balkongen. Sedan släpptes dom ner i hagen. Jag satte mej att titta på. Jag vet inte vad jag förväntade mig men lite besviken tror jag att jag blev :-o

Kan ni inte komma fram nu?

Här var det tomt

Jag trodde ju de skulle skutta runt i ren glädjeyra i hela hagen och så sitter de bara och tuggar hö under etageplanet… Nä, skämt åsido, det hade varit en omtumlande och lång dag för oss allihopa så jag var rätt trött också. Jag satt länge och bara tittade och njöt av att de var hemma och att Stumpan inte visade någon som helst tendens till att kaxa mot Tomas. Jag såg Tomas näpsa Stumpan och hon tog det… Heja Tomas!! Snyggt Stumpan!! Maritza tycker nog att vi är rätt jobbiga när vi försöker bekanta oss med henne. Men hon har adopterat Niña som mamma, eller nåt. Hon gömmer sig bakom Niñas volymiösa rumpa när hon tycker något är jobbigt och Niña tar sin nya mammaroll på stort allvar och nyper Maritza i rumpan nu och då när det behövs ;-)

Nästa morgon till frukost såg det bättre ut:

Frukost i en solstråle

Doldisen Maritza och Niña

Niña har fått tag på något riktigt gott. Puff!!

Ända mot ända, kan inget hända. Stumpan till vänster och Tomas till höger.

Nu har jag satt upp rampen till balkongen och alla fyra har fått prova på att hamna på balkongen och sedan gå ner. Maritza var först och klarade det galant. Niña var sedan. Hon tyckte det var lite jobbigt att gå ner. Vi ska öva på det… Stumpan tyckte det var en piece of kaka. Och Tomas tyckte det var så kul så han gick upp och nerför rampen flera gånger i rad. Den killen förundrar mig i sin oräddhet. Nu blev det inga bilder tagna på premiären eftersom jag ville vara beredd och ha koll på att ingen fick för sig att ta en genväg ner från rampen. Men det var definitivt ingen fara. Jag låter rampen vara uppe hela tiden numera.

Nu avslutar jag ett långt inlägg med en video:

Paprika är gott!! from Camilla on Vimeo.

Gul paprika kryllar av C-vitaminer och grisarna gillar det verkligen. Dessutom är det en bra muta när jag vill filma dem… :-)

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

5 kommentarer

  1. Marie skriver:

    Åh, vad roligt att se alla bilder! De verkar trivas finfint med både nya bostaden och varandra. :-)

    Kan du inte försöka få en bra bild på Maritzas fina zigzag-rygg? (Här ser hur Dumles såg ut, bäst syns det på bild 5 och 7… http://dumlekola.bloggagratis.se/2009/09/03/1953500-nytt-i-bilder/)

    Visst är det skönt med tuggande i köket igen! :-)

  2. Irene skriver:

    Finisar <3

  3. Marie skriver:

    Stooort grattis till din hemsidas vinst i Eragonstävlingen!!! Mycket välförtjänt enligt mig. :-D

  4. Merlins matte skriver:

    Härliga bilder som vanligt ^^
    Sen härligt att höra att gänget är hemma igen.

    GRATTIS till Eragon tävlingen ♥

    kram och oink från oss

  5. Mirjam skriver:

    Hej!

    Håller på och bygger en större bur hemma inspirerad som sjutton av dig! Har kollat och kollat på din hemsida och undrat när det skulle komma mer bilder och så hittade jag denna bloggen när jag lusläste dina länkar.

    Jag undrar om du känner dig nöjd med att ha höet i de gamla burbottnarna, om det är bättre än att lägga det direkt på golvet.

    Är det något annat som du skulle vilja ha gjort annorlunda eller som blev över förväntan bra?

Svara














Switch to our mobile site