Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

En del får kämpa hårdare än andra, Ole


   Dec 05

En del får kämpa hårdare än andra, Ole

Ja så var det dags för lite uppdatering om Ole-läget.

Ole mår, efter omständigheterna, bra. Han har ju ätit Bactrim i snart en månad och har någon vecka kvar innan den tas bort. Hans operationssår på kinden är fortfarande inte helt läkt eftersom jag håller det öppet genom att tvätta det med koksaltlösning morgon och kväll. Däremot har vi tagit bort alla stygn så nu kommer det läka lite fortare. Vi har också slutat med Streptocillinsalvan som jag lade i såret morgon och kväll de första 10 dagarna. När han putsade sig så fick han det i magen och det är egentligen inte alls bra. Ett av de två verksamma ämnena i salvan är nämligen ett penicillin som är svartlistad för marsvinsmagar. Den slog ut Oles egen bakterieflora i magen och han mådde dåligt, magen var ojämn och viktnedgången blev ganska stor. Jag försökte kompensera det med bra bakterier i form av Bene-Bac (ett pulver jag köper från Tyskland), Critical Care (en stödmatningsfoder för marsvin) och Fibreplex (som hjälper till att få magen i form igen).

Nu när salvan är borta är magen mer samarbetsvillig, men han blev så stillasittande för att han var ensam. Jag vågade inte sätta honom med kompis förrän stygnen i ansiktet var borta. Då gick han ner i vikt bara därför och magen var sisådär eftersom han inte rörde sig. Därför plockade vi bort stygnen, trots att de var sydda med tråd som ska falla bort av sig själv efter 4-5 veckor. Nu har han fått Malva, en supersnäll, söt tjej som sällskap. Rosita är rar, men tyckte Ole var tråkig så hon satte sig i en myspåse och tjurade. Det var ju inte det som var meningen för en kille som behöver lite knuff för att röra på sig. Malva är perfekt, lite lagom gåpåig eftersom hon älskar att ligga nära andra marsvin. I går kväll kröp hon in i den myspåse Ole hade tagit sin tillflykt i för att komma undan från hennes omsorger och kärleksbetygelser. Det blev trångt :-D

Men… Det är inte slut med eländet. Ole har fått böld efter kastreringen. Han ska operera bort den på måndag. Jag gör allt för att han ska tycka livet är värt att leva, för det kommer behövas när han ska kämpa sig upp ännu en gång efter en sövning.

Vi avslutar med lite positivt. Minns ni röntgenbilderna på Oles baktassar. Han hade ju rejält ont så han satt ju still därför och när han rörde sig så var det helst på tre ben. I höger baktass är lederna, minst sagt, diffusa om man tittar på bilden. Jag tvekar ju inte att sätta ett marsvin som har ont på ständig Metacam för att höja livskvalitet. Min veterinär säger också att de har börjat förstå att marsvin och kaniner tål Metacam väldigt mycket bättre än hundar och framför allt katter, som kan få riktiga problem vid långvarig användning. Min Stumpa har ju ätit Metacam varje kväll i nästan fem år nu mot sin artros och har ett fantastiskt liv fortfarande vid 7,5 års ålder. Titta på filmen med Ole som är lite sugen på något gott. Äpple är en favorit. Minns att han är helt döv. Han hör ingenting, men jag pratar med honom ändå. Däremot ser han mig, även om det inte är bra. Mitt i filmen trillar han omkull. Det är baktassen som är ostabil. Han springer därför inte så gärna.

Ole är gravt skadad i sina leder pga C-vitaminbrist. Men med lite smärtstillande och ”positive thinking” mår han rätt bra :-)

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

2 kommentarer

  1. Charlotte skriver:

    Åh Ole… Livet har inte varit snällt med dig, men ditt öde ville annorlunda o nu har du äntligen hamnat rätt. <3

  2. Andreas skriver:

    Oink, oink, oink… Det låter ju så trevligt och mysigt…

Svara


Switch to our mobile site