Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Ett ständigt bygge


   Okt 23

Ett ständigt bygge

Jag har skrivit någonstans att jag funderade på att dela hagen så att Musse skulle kunna få lite mer sällskap nu när hon har börjat kunna röra sig bättre. Jag har ju en skiljevägg sedan tidigare som man kan använda. Det blev inte i helgen eftersom jag saknade ett par detaljer som jag tyckte behövdes. Bl a två ordentliga limklämmor.

Det är fyra grisar i den övre delen och fem i den delen närmast kameran.

Men i dag blev det av. Dessutom såg jag min chans att se till att hennes ”room mates” är såna som kan ha en fördel att skiljas från de andra en stund. Så flocken är just för tillfället delad i: Musse, Lakrits, Arne och Soso. Alla dessa kan gott få ha pellets och annat gottis. Ingen av dem är nämligen överviktig på något sätt. På andra sidan är Stumpan, Maritza, Molly, Jasmin och Mosca. Ingen av dessa bör ha pellets, mer än som godis. De är inte överviktiga, men de är heller inga lättviktare.

Det är svårt att få med hela hagen på bild. Fotografen har en annan hage precis bakom hälarna.

Jag tror de är ganska nöjda med fördelningen. Utom möjligen Soso som blev tvättad i rumpan. Det är ingen fördel att vara ljus och ha långhårig bakdel om man är gris. Egentligen kulle jag raka hennes rumpa, men hon är så söt i sin lilla kjol så hon får ha den ett tag. Över skuldrorna har hon nämligen inte så långt hår. Där har hon en annan hårkvalité och en annan färg. Lite gulare. Jag klipper bara så hon inte trampar på håret.

Här, granne med stora hagen, huserar Muffin för tillfället.

Som man kan ana på bilderna håller rummet på att renoveras, sakta men säkert. Det ligger diverse verktyg och material på golvet. Renoveringen påbörjades i våras och sedan har det pågått i sakta mak. Lite i taget när andan faller på. Det blir lite träning för grisarna också. Man rör sig runt dem. Ibland låter det lite, ibland sveper det förbi något. I början sprang Kembra ch Frej så fort jag andades för ljudligt i rummet. Numera störs de inte så av att jag traskar förbi med olika saker. Det är någon gång det fortfarande blir lite ”jobbigt”

I den här hagen bor just nu Frej och Kembra. Kembra brunstar och Frej gör sin plikt. Fast jag tror inte han klagar :-)

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

3 kommentarer

  1. Irene skriver:

    Jag tänker på det lilla försiktiga antalet (två) och den att de levde i köket när du stiftade min bekantskap…Nu har de en hel våning och är nio stycken och tre inneboende. Det går utför.

  2. Lisa skriver:

    ”Gör sin plikt..” Han skulle ha behövts här imorse, Sookie hade en plikt som också behövdes göras.. :D

  3. Marie skriver:

    Jag vill också ha en marsvinsvåning!!! <3

    *avundsjuk*

Svara














Switch to our mobile site