Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Den landsomfattande livsviktiga veterinären


   Sep 17

Den landsomfattande livsviktiga veterinären

Min underbara veterinär Barbara Köchli som varit anställd på Djurkliniken Roslagstull, har slutat där och öppnat eget. Men det är ingen veterinärklinik för mig som privatperson, utan det är experthjälp för de exotiska djurslagen (där våra favoritdjur, marsvin, ingår) för andra veterinärer. Egentligen är jag ledsen för att jag inte kan luta mig mot henne direkt när det är svårt och jag har en massa frågor, men samtidigt är jag glad för att fler kan komma i åtnjutande av hennes kunskaper, empati och ”out-of-the-box”-tänkande.

Nu har alla marsvinsägare i hela landet möjlighet att komma i åtnjutande av hennes kunskaper oavsett vilken veterinär de går till, bara vi informerar att hennes tjänster finns.   (Kanske till och med kräver att de används.) När det gäller kostnaden kan ju jag känna att jag är beredd att betala det det kostar veterinären att anlita henne, men samtidigt tycker jag att veterinären borde kunna ta det på kunskapskontot. När jag går därifrån och de har anlitat henne har ju förhoppningsvis de också lärt sig något nytt och fått en nöjd kund som kommer tillbaka.

Förutom att hon kommer arbeta med dessa konsultuppdrag,  som vi alla vet behövs, ska hon försöka verka för att veterinärutbildningen ska innehålla längre och mer djupgående studier i de exotiska djurslagen. I dag är det en skamligt liten del av utbildningen.

Du kan läsa mer om detta här:

Klicka på bilden för att komma till hemsidan

Jag önskar Barbara lycka till och om, jag skriver OM, våra veterinärer inte förstår nyttan med denna tjänst så hoppas jag att hon kommer tillbaka till en veterinärpraktik dit jag kan åka med mina smågrisar. Där jag kan få den hjälp de har rätt till, där någon ställer upp med en axel att gråta mot när livet inte vill väl med de små, där jag vet att jag får ärliga svar och inte bara de jag vill höra. Någonstans där jag kan få svar på alla mina miljoner frågor och där man i alla fall lyssnar på idéer.

Barbara jag saknar dig redan…

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

3 kommentarer

  1. Anna skriver:

    Har du någon annan vet du brukar gå till eller vem blir det nu? Skall sprida detta!

    • Camilla skriver:

      Jag går ju kvar hos Djurkliniken Rosalgstull. De är ju fortfarande specialiserade på exotiska djur och har kunniga veterinärer, men just Barbara var så tryggt till att gå till. Det kändes som hon alltid var där och hon har hjälpt mig med de mest udda problem mina grisar har uppvisat. Och hon har varit satt på prov ibland, kan jag säga…

  2. Lena Rössel skriver:

    Ska absolut skriva upp detta och berätta för min lokala veterinär här nere i Skåne. Eller vilken veterinär jag än hamnar hos med mina Smulor och Tussar :)

Svara














Switch to our mobile site