Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Alisa med ryschet och den alldeles speciella Jasmin


   Aug 04

Alisa med ryschet och den alldeles speciella Jasmin

Alisa och Jasmin är två tjejer av tre som hotades med avlivning när familjen hade tröttnat efter fyra år och en skilsmässa. De försökte med Blocket och med en omplacering, men Blocketannonsen gav inget gensvar alls, trots en fin bur som medföljde och omplaceringen hade fullt.

Fin bur, men finn felen. Förutom att den stod i ett fristående förråd utan fönster hos exmaken.

Nu såg de ingen annan utväg. Med lite hjälp fick en av tjejerna ett hem hos en kompis till dottern. Hon hade redan två marsvin och kunde tänka sig en tredje, men inte tre till. De andra två hämtade jag den 8 juli. När jag kom hem vägde jag dem. Den ena, Alisa, vägde 1228 gram!

Alisa urläcker tjej som kanske behöver lite motion och mindre med pellets.

Den andra, Jasmin, vägde 826 gram.

Jasmin, en tjej som jag håller på att falla handlöst för. Så lik min framlidna Niña i sättet.

Enligt uppgift var de syskon. Jasmin får vara kvar hos mig till hon har ätit upp sig lite eller till jag vet om något är fel, tänker jag. Alisa följde med mig till en marsvinsträff och fick vidare skjuts till Eragons, tillsammans med två urgulliga tjejer som hade omhändertagits innan bilan föll över deras huvuden den sista juni av en tjej i Västerås.

Lillie och Sandy vars ägare ville åka på semester den 1 juli...

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

En kommentar

  1. Irene skriver:

    Idag har Alisa lärt sig att gå in och ut ur lekstugan. Jag tror inte hon kommer att flytta härifrån. Jag har gjort en provisorisk bur kopplad till utgången. De får ett par meter utanför stugan, jag tyade inte mer. Men jag sitter och stirrar på dem hela tiden, helt sjukt. Studsar när Maxi får sina vansinnesutbrott på nåt han tycker man ska skälla på. Det kan vara grannen eller en av våra katter som han tycker han ska mästra. Knäpphund.

    Jag vill inte att en enda ska flytta. Bara killar men inte för att jag gillar dem mindre utan för att jag tror att de får mer tid utanför en bur och de flyttar härifrån. Isåfall har jag över tjugo marsvin…jag vet inte men…det låter inte så bra.

Svara














Switch to our mobile site