Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Neurofibrosarkom…


   Feb 22

Neurofibrosarkom…

Det är ett väldigt förhatligt ord :-(

Vi har fått provsvaren på Tomas bortopererade knöl från labbet i Spanien. De säger att det sannolikt är neurofibrosarcom. På Karolinska Institutets hemsida förklarar de: En elakartad tumör som uppstår ur små hudnerver, är lokalt aggressiv och kan bilda metastaser.

Veterinären berättade att den är ovanlig och att man INTE vet hur den fungerar på marsvin, men man vet att den brukar vara duktig på att bilda metastaser på bl a hundar och katter. Det som är jobbigast är att trots att hon tog bort knölen med god marginal så fick hon kanske inte bort riktigt hela. Labbet hade hittat cellförändringar i ena kanten av provet… Men rekommendationen är att inte gå in och börja karva ännu mer i honom utan att man håller noggrann koll så att han inte får nya knölar, prickar eller förändringar. Får han det kommer de tas bort omgående och, som veterinären sa, då vet vi vad det är och kan hantera det bättre och snabbare.

Allt detta känns ganska tryggt ändå, mitt i det hela. Tomas mår oförskämt bra. Hans sår har läkt fullständigt och han är precis som förut sånär som på en stor rakad fläck på höger sida. Han kommer garanterat att fira sin (uppskattade) sjätte födelsedag den 5 maj, som är den dag Irene gett honom. Han kommer vara med minst en sommar till. Men det är då typiskt att han ska vara så märkvärdig och ha en ovanlig form av tumör.

 

<3 Tomas <3

Tomas, Stumpans överman

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

3 kommentarer

  1. Marsvinsliv skriver:

    Vi håller tummar och tassar för lilla grisen. Han känns som en kämpe!

  2. merlins matte skriver:

    Phuss och kläm på rumpan & hejja Tomas ♥

    Michigan skickar en phuss ♥

  3. Lise skriver:

    Oj att det skulle vara nâgot elakartat :-( Att han mâr bra nu är ju toppen- Hàller tummarna att allt är borta och Tomas fâr mà bra tills han bestämmer att ge sig av av âlderdom.

Svara














Switch to our mobile site