Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Ett blont marsvin


   Okt 26

Ett blont marsvin

Ibland konstaterar jag att Stumpan är väldigt blond. Det syns inte utanpå, men hon är det…

Blondin??

Jag menar… Vad är det som betecknar en klassisk blondin enligt alla förutfattade meningar?

  • Hon är snygg
  • Hon är lite spånig
  • Charmig
  • Ibland glimtar det till en hjärna
  • Hon lever på sitt utseende
  • Landar alltid på fötterna
  • Kommer undan med det mesta
  • Pojkarna faller för dem
  • De har ljus hårfärg

Ja, Stumpan passar in på alla punkter, utom den sista där hon i stället är ganska glänsande mörk. (Men hon döljer en nästan hjärtformad ljusbeige fläck mellan sina framben.)

De flesta säger ”Åh, vad söt” om marsvin. När Stumpan dyker upp hör jag ofta ”Åh, vad vacker”. Sonen är löjligt förtjust i henne. Han kan bara inte låta henne vara. Hon är ofta i hans knä. Min bror är lika fånigt förtjust i henne. Men det tror jag beror på att det var han som hämtade henne från de tidigare ägarna som inte behandlade henne väl. Han skulle nog gärna behållit henne om det inte hade bott två okastrerade bröder hemma hos honom då. Hon har helt enkelt en liten trogen beundrarskara.

Hon är väldigt duktig på att sjunga högt för maten och stå på bakbenen som en liten cirkusponny. De andra håller gärna framtassarna utmed kroppen som en pingvin då de står på bakbenen, men hon viftar med sina framtassar.

Hon är oerhört nyfiken. Stoppa ner handen i hagen och vifta litet på fingrarna. Vem är först framme och kollar vad du gör? Ja, Stumpan… Om du inte gör eller har något speciellt att erbjuda går hon sin väg. Viftar du då med fingrarna igen. Vem kommer då? Jo, Stumpan… igen… Om du har gjort så 72 gånger i rad. Vem kommer fram för 73:e gången? Kan man tänka sig: Stumpan! De andra har tröttnat för länge sedan. Men henne kan man inte nöta ut, liksom, hon kommer lika glatt förväntansfullt varje gång. Det är svårt att inte tycka om henne…

Men hon har sina mörka sidor också. Hon är en riktig retsticka. Och hon triggas av att andra marsvin springer. Då blir hon en ”marstaff” och springer efter. Vilket gör att de flesta marsvin springer ännu fortare och ännu mer. Jättekul tycker Stumpan och springer efter igen. Hon får adrenalin av det här. Det ser man. Hon sänker huvudet och reser nackhåren så hon ser ut som en liten bison på språng. Nu är det tur att de andra i flocken har vant sig vid henne och bryr sig inte om henne. Det är bara Kajsa som råkar illa ut ibland, men även hon har lärt sig att tvärstanna, vända sig om och markera. Då vänder Stumpan och springer åt andra hållet för hon försöker inte bita någon. Hon bara springer efter och om de stannar kör hon upp hakan mothårs på deras rumpa så de springer igen.

Det är vår blondin Stumpan det!

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

2 kommentarer

  1. Ingrid skriver:

    Hon ÄR verkligen vansinnigt vacker, lilla Stumpan. Och på bilden ser hon ut som om hon vet precis hur vacker. ;) Och verkar som sagt stämma fint in på alla blondin-kriterierna. Jag undrar om inte Nolte är en blondin också. Inte så skärpt, kommer också fram 73:e gången man viftar på fingrarna och tycks alltid klara sig ur det mesta. Fast vacker, nja, det är det få som kallat honom genom åren, min lilla raggtuffs. Han vinner på sin charm istället. Färgen är väl ganska rätt i alla fall. =P

  2. Lise skriver:

    Ja, hon är verkligen tjusig. Jag älskar svarta djur!
    Har tittat pâ dina burbyggen. Ser sâ mysigt ut. Mina marsvin bor ju ute men lite tips har jag fàtt till framtida bygge.

    Hälsningar Lise

Svara














Switch to our mobile site