Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Majskolvsslakt, grrrr


   Sep 27

Majskolvsslakt, grrrr

Det är ju inte den bästa föda man kan ge sina smågrisar, majskolven. Men jag har aldrig gett mina majs i någon form. Jag läste någonstans om någon som hade gett en hel kolv till grisarna och det var så uppskattat, så när de hade två stycken för 10 kronor på lokala affären kunde jag inte låta bli. Jag måste prova. En måste de få.

Jag sköljde den ordentligt och lät den torka innan jag la ner den i hagen. Sedan började jag filma…

Första gången man ser en majskolv i vår marsvinsflock. Några av dem kanske har sett en förut, men jag tror inte det. Från en ganska lugn tillställning eskalerar stämningen till att bli ganska hätsk. Så vi gör ett klipp…

Filmen är jättelång, men jag kan inte klippa (än) och det var så himla kul att se hur det hela utvecklade sig från ”Wow, vi har fått något nytt, vad kul och smaskigt. ” till ”Tjoho, kolla vad jag hittade inuti” och Tomas ”Det är min, bara min! Måste ni äta så mycket!!”, Kajsa som kommer på att de där långa vipptrådarna är jättegoda och Stumpan som smakar lite försiktigt och sedan konstaterar ”Jag fattar inte vad ni bråkar om. Det var väl inte så gott… Jag går och äter lite rädiseblast i stället.”

Det finns en fortsättning. Men på den deltar min son en stund, och han vill inte vara med om inlägget inte är skyddat. Därför kommer jag lägga upp det enskilt, med lösenordsskydd.

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

7 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Tomas är ju helt till sig! Sötnos!

 2. Susanne skriver:

  Hihi så roliga de är!
  Tomas går verkligen lös på kolven!

  Enligt listan på ätbar mat för Marsvin på GuineaPig Cages forum så kan man ge husk & silk ( blast och trådar) varje dag men inte själva majs kornen.
  http://www.guineapigcages.com/forum/diet-nutrition/22156-read-me-guinea-pig-nutrition-charts-poisonous-plants-list.html#post254730

  Det är en bra ihopställd lista med hur mycket och hur ofta.

 3. Anna skriver:

  När jag ger majskolv (och allt annat) delar jag i minst lika många men helst dubbelt så många delar som antalet marsvin för att de inte ska börja gräla om bitarna.
  Mvh /Höns-matte.

 4. Ingrid skriver:

  Haha, slakt var ordet! Massaker dyker också upp i huvudet. =P Jag har försökt ge mina killar majskolv nån gång, men intresset var påtagligt svalt, för att inte säga iskallt… Här skulle de kunna lära sig hur det ska gå till!

 5. Lisa skriver:

  Oj oj, Tomas har verkligen pondus!
  Måste prova detta på mina dårar också, kan tänka mig att gottegrisen Sookie skulle kasta sig över dom.

 6. Moa skriver:

  Det var populärt!

  sv:Bor i eskilstuna, har tittat runt på några av dom! Har dock lite svårt att ta mig någonstans.. Stockholm skulle kanske funka, gäller att jag kan tvinga till mig skjuts bara -.- Ska fortsätta titta lite på blocket först, dock är det mest vuxna där & får erkänna att det vore roligast att köpa en unge, så man får vara med från börja =p

 7. Lina skriver:

  Haha, de verkar vara alldeles till sig över majsen :D

  Här brukar det inte finnas (färsk) majs i affärerna, så mina får nog klara sig utan, tror jag bestämt.

Svara


Switch to our mobile site