Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

En fredagskväll i city


   Sep 09

En fredagskväll i city

Varning!! Off Topic!!

Måste bara få visa vad jag hittade förra fredagen vid 22-tiden. Jag och mannen i mitt liv hade varit på Peter Carlsson och Blå grodornas show på Scalateatern. (Har du möjlighet, gå och se den. Jättekul och bra musik.) Den ligger inte långt från T-Centralen. Vi valde att gå Drottninggatan framåt. Det var en ganska ljum sensommarkväll och det var många människor i rörelse. Det finns ett gammalt läroverk som heter Norra Latin. Det är numera en del av Folkets hus och används som konferensanläggning. Runt Norra Latin finns en ganska trevlig park med gamla stenlagda gångar etc. Parken ramas in av ett högt, vackert järnstaket. Mot Drottninggatan finns en stor, välvd öppning. Innanför den till vänster finns en uteservering tillhörande en restaurang.

 När vi gick där och pratade och precis kom i jämnhöjd med den uteserveringen, hajade jag till. Jag var tvungen att stanna upp och tänka efter på vad jag hade sett. Det var något som inte stämde riktigt. Nu ska man veta att det här är ”tassemarker” som jag rör mig på nästan alla vardagar, eftersom jag arbetar väldigt nära. Jag stoppade maken och bad honom vänta lite medan jag gick tillbaka och kollade om jag hade sett rätt. Och jo… det hade jag… Innanför staketet, till höger såg jag det här

En rätt ovanlig syn på Drottninggatan i Stockholm

Och lite längre åt höger, innan för staketet såg jag den här också

 

Och här står jag...

 Bilderna är lite gryniga och oskarpa eftersom jag inte ville använda blixt och det blir ju längre exponeringstid då . Det var också mycket mörkare i verkligheten. Kameran har kompenserat.

 Sammanlagt stod det fyra västernutrustade hästar innanför staketet! Vid det här laget hade maken kommit fram också. Jag började se mig omkring för det borde ju finnas tillhörande ryttare någonstans. Maken var den som såg dem först. Det satt fyra män i full utstyrsel, från stetsonhatt till chaps och boots, vid uteserveringen med varsin öl framför sig. Jag vet inte var de kom ifrån. Det finns något ridstall på Östermalm någonstans, kanske därifrån… Men det var en väldigt oväntad upplevelse.

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

Svara














Switch to our mobile site