Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Vardagskväll


   Jun 27

Vardagskväll

En vanlig vardagskväll sitter jag gärna och studerar och gullar med grisarna. Deras hage står på ovanvåningen som är sonens revir, till han flyttar hemifrån. Han sitter oftast precis bredvid eftersom där står hans dator. De är därför ganska toleranta när det gäller rörelser runtomkring. De reagerar helt enkelt inte utan fortsätter med sitt när vi går förbi t ex. Men det finns en sak som de reagerar på direkt; rasslet av tabletterna i Critter Berrypåsen. Här är en liten filmsnutt från en vanlig vardagskväll.

5 minuter av flockens kväll from Camilla on Vimeo.

Om man charmar matte och sonen får man godis och mys. I början får de varsin Critter Berry. Den tuggas det ivrigt på. Niña plockas upp för att sonen bara hade tre Critter Berrys i det öppnade paketet. Hon fick vara med och öppna nästa så hon också fick en.

Vad gör då Kajsa under tiden de andra smaskar Critter Berrys?
Jo hon äter kligröt med lite havregryn, några skalade solrosfrön och riven morot. Hon förstår inte de andras förtjusning i Critter Berrys. Hennes stora passion är ärtplättar.

Kajsa mumsar from Camilla on Vimeo.

Kajsa har ju en egen del av hagen. Detta för att hon har lite speciell mat som de andra annars kommer fullständigt dammsuga upp. Dessutom är Maritza inte att lita på när det gäller Kajsa. Hon har bitit henne rätt rejält ett par gånger. Varpå Kajsa försöker markera åt alla håll för att slippa bli biten. Det är inte optimalt men vi öppnar gallret emellan ibland när vi tittar på. Dessutom umgås hela flocken alltid när de är ute och oftast när de är i köket. Det fungerar riktigt bra om de har ordentligt med plats, men jag vågar inte ha dem lösa i köket när vi inte är hemma långa tider. Man vet inte vad som kan hända då.

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

2 kommentarer

  1. Eleni skriver:

    Sötnosar! Så roligt att få se sådana här filmer, känns som att man är och hälsar på. Mycket sött har man sett i sina dagar men Kajsas öron som vippar när hon tuggar är bland det sötare :)

  2. Flemming skriver:

    Eleni tog orden ur munnen på mig…
    Trodde Critter Berry var slut,åtminstone sa importören det till mig när jag hälsade på dom förra sommaren.
    Har faktiskt en påse ståendes i skåpet…
    Lite OT: Har skänkt 500:- till Svenska Hästars Värn och flera ”djurhem” kan bli aktuella…

Svara














Switch to our mobile site