Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Paradiset…?


   Jun 04

Paradiset…?

Varje gång jag åker till landet (läs Gotland) blir jag förundrad över att jag inte ger upp storstadslivet och bara stannar. När jag bara hör naturens ljud och har hur mycket rymd som helst runt om blir jag lycklig, harmonisk och snäll. Vi har ett stort drygt 100-årigt hus långt från turiststråken, med nästan 9000 kvm tomt, stor ladugård och promenadavstånd till havet.

Plats att andas

Huset ur marsvinsperspektiv...

Tänk att sätta en heliumballong i ett snöre runt bröstet på några marsvin och släppa lös dom i detta :-)

Snälla! Klipp inte gräset!!

Nu går ju inte det. Bl a för att snöret inte skulle vara uppskattat och det finns faktiskt katter, rävar och rovfåglar i paradiset. Men det näst bästa är ju att vi alltid bygger en så stor inhägnad av kompostgaller vi bara kan varje gång vi kommer. Sedan täcker vi den med hönsnät till en del och en vit presenning på resten. En vattenflaska med termoskydd så det håller sig kallt, en del hus och tunnlar åker i. Sedan släpper vi lös grisarna i den. Mycket uppskattat :-D Skulle det regna deppar vi inte ihop ändå. Köket är ett stort bondkök med säkert 20 kvm golvyta och alla elkontakter i hela huset sitter i fönsterbänkshöjd. Gissa att det är marsvinsvänligt :-P

Ladugården

Sol och skugga i skön kombination

Som man ser på bilderna har vi inte klippt gräset ännu. Det är så vackert. Men om det inte ska bli helt oregerligt så är vi tvungna att göra det. Som i alla samhällen så inspirerar grannarna varandra till aktiviteter:

Vår gräsklippare...

Grannens gräsklippare

Eftersom den jord som finns är väldigt stenig och vi har enskilt avlopp är vi tvungna att ha en så kallad filtreringsbädd på tomten. Det är en ”limpa” av jord och sand som det går filtreringsslangar i. Det låter inte vackert men det är det.

Så här ska avloppsfiltrering se ut :-)

Trots att huset är stort har vi ett par gäststugor. Den ena står i den gamla, vildvuxna köksträdgården. Där i skuggan under de gamla plommon och päronträden trivs ramslöken. Ramslök är, för de som inte vet det, en växt som har en mild smak och doft av vitlök. Den är jättegod att göra sallad eller soppa på. Man kan använda den i annan matlagning också. Det finns nästan ingen ände på vad man kan göra med ramslök. Jag har sett allt från ramslöksvinäger till ramslöks-blomkransar.

Ramslök är inte bara gott att äta det blommar vackert också.

Alla bilder är tagna under dagen. Jag hoppas att alla har en lika härlig helg som vi. PimPim och Molly, som fick följa med till paradiset stortrivs. Jag ska försöka få till en liten film eller bildserie på dem att lägga ut. Jag har haft kontakt med maken och sonen, som har ansvaret för min lilla flock. De har också en stor hage i trädgården hemma och har varit ute i den så fort tillfälle har givits. De lider ingen nöd, men jag hoppas att de saknar matte lite i alla fall mellan grästuggorna.

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

2 kommentarer

  1. Eleni skriver:

    Vilket ställe! Tack för att du delar med dig av så vackra bilder. Det ser verkligen ut som ett marsvinsparadis, underbart!

  2. Sojjan skriver:

    Härligt jag känner med dig,
    varför är man så rädd att lämna stadens stress…..

    Helt underbar skildring av dig om underbara Gotland. Tack!

Svara














Switch to our mobile site