Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Long time no see


   Jun 01

Long time no see

Det har varit dåligt med bloggningen på senaste tiden. Jobbet tar sin tribut. Jag stupar på kvällarna och helgerna går åt till renovering av sonens lägenhet bl a.

Men en uppdatering om Kajsas tillstånd tycker jag väl är på sin plats.

Söt som socker...

För en dryg vecka sedan var Kajsa hos veterinären en dag för att ta blodprov igen. Den här gången fick hon med sig både pallen och sin egen vattenskål; Pallen för att den kan vara tryggheten när världen är dum och den egna vattenskålen eftersom hon, förra gången, välte den skål hon fick över sig.

Den här gången var det ännu mer krut i gumman. Det gick bra att raka men när man kom med nålen så blev det ett fasligt sprattel så man valde att mikro-söva henne med gas i några minuter. Då gick det snabbt och lätt.

När jag sedan skulle hämta henne på eftermiddagen satt alla på måndagsmöte, men receptionisten gick in och talade om att jag var där. Efter en kort stund kom veterinären ut med Kajsa i hennes transportbur. Hon berättade detta med sövningen och att Kajsa hade vunnit allas hjärtan. Morgonreceptionisten hade velat ta med henne hem och när eftermiddagsreceptionisten kom in till mötet och talade om att jag var där för att hämta Kajsa hade det gått ett unisont ”Neeeej!” genom mötet. Hon är speciell den lilla damen. Veterinären berättade också att hon hade fått smaka på Oxbows Oathey, dvs havre-hö. Det var mycket poppis så det köpte vi med oss hem en påse av.

Kajsa har gått upp i vikt till 731 gram. Hon äter och dricker som hon ska, men är minst sagt bortskämd numera.  Hon äter tyvärr inte pellets så Critical Care, kligröt, hö (både vanligt hö, havrehö och alfahö) står på menyn. Grönsaker är en annan vara Kajsa är selektiv med. Hon går steget längre än Bosses Märta genom att välja bort allt nyttigt också. Paprika, broccoli och andra nyttiga grönsaker göre sig icke besvär. Nej, det ska vara gurka, äpple, morot och sallad. Men inte den nyttiga kinakåls-salladen. Gissa att alla grönsaker Kajsa får i sig är preparerade med C-vitaminpulver… Hade hon varit frisk hade hon fått leva efter devisen ”Man svälter inte ihjäl frivilligt.” och fått äta det jag ger henne, men som läget är har hon övertaget.

I måndags fick vi provsvaren. Kajsas sköldkörtelproduktion är mycket normalare. Ni ska medicinen minskas. Men eftersom det är rätt knepigt att få till Kajsas mikrodos (14 hundradelar) av minitabletten för människa redan nu, så ska vi prova att ge samma dos, fast vart annan dag i stället för varje. Så ska hon tillbaka om 6 – 8 veckor för blodprov igen.

Nu bär det av till Gotland över helgerna. Det är jag och min bror som åker till sommarstället för att öppna efter vintern. Ligan får stanna hemma hos maken och sonen. Däremot hade brorsan lite logistiska marsvinsproblem. Hela hans familj är skingrade för alla vindar. Hustrun är hos sin mamma som precis har blivit änka. Ena dottern åker ner dit, andra dottern åker på hajk och brorsan åker som sagt med mig till Gotland. Grannar har erbjudit sig att ge mat och vatten, men det är hela fem dagar i buren för PimPim och Molly då. Min make och son tar gärna hand om våra fem grisar, men kände att det blir lite mycket med två till eftersom man inte kan låta flockarna få mötas.

Därför bestämdes det att brorsans två marsvin åker med till Gotland så helt marsvinslös blir jag inte :-)

Får jag bjuda på lite bilder också…?

Niña har en extra Tomas-skugga...

Förväntansfulla (Maritza suddig som vanligt. Alltid på språng.)

Niña trivs rätt bra i husses famn

Det är svårt att inte ge dem något når de ser på en med den blicken

Man kan göra mycket för en Critter Berry tycker Stumpan och Niña

Niña kan också...

Manglade, torkade ärtplättar är mums för Kajsa

Kajsa med morotshaka har stupat i köket

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

4 kommentarer

  1. Eleni skriver:

    Underbart att höra om Kajsas framsteg! :D Hon är för söt det charmknippet. Fick mig ett gott skratt när jag ser hur Kajsa försöker få uppmärksamhet vid critter berry matningen av Niña och Stumpan i bakgrunden. Och den där morotshakan hade jag gjort mycket för att få pussa på :)

  2. Susanne skriver:

    Uj, så söt man kan vara med morotshaka!
    Susanne

  3. Irene skriver:

    Underbart, både bilder och alla framsteg!

  4. Marie skriver:

    Den sista bilden visar verkligen hur relaxade och coola alla dessa underbara marsvin är! *löööve*

Svara














Switch to our mobile site