Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Det går uppåt, och neråt


   Maj 16

Det går uppåt, och neråt

Efter en tuff helg (Har arbetat hela helgen från tidigt till sent.) känner jag att det är dags att uppdatera er på de framgångar vi röner här på Kringelkroken.

Kajsa vägde 746 gram i morse och börjar tydligare och tydligare visa att hon är sugen på att flocka med de andra på heltid, utan galler emellan.

Niña vägde jag inte i morse, men det syns att hon har blivit slankare och sist jag vägde henne hade hon gått ner några gram till. Det gäller att skynda långsamt så hon inte far illa av sin viktnedgång.

När det blir dags att återinföra Kajsa i flocken på heltid blir det nog mer så att jag plockar bort Maritza ett litet tag så att hon får vara den som är sist in. Tomas och Niña är bra med Kajsa, det är de som har varit Kajsas flock för det mesta när hon haft golvtid i köket. Stumpan är mer retsam. Hon går efter och puttar med nosen på Kajsas rumpa så att Kajsa hoppar högt och springer lite. Inget värre än så. Maritza, däremot, gör utfall och biter Kajsa. Jag tror det beror på att hon är ung, kan och har fortfarande behov av att hävda sig. Kajsa säger inte ifrån i de lägena utan springer undan, eller ”springer”… hon går fort. Kajsa springer aldrig, då är det risk att hon krockar med något.

Utomhus skiljer jag inte bort någon eftersom Maritza är lite ”feg” fortfarande och håller sig helst inne i transportväskan. Kajsa går in till Maritza ibland, men kommer alltid ut väldigt fort. Någon gång har Maritza då lyckats bita av en tuss hår från Kajsa. Jag kanske borde tillägga att det finns en transportväska till som Kajsa håller till i, om hon vill.

Jag hoppas att jag ska lyckas få ihop flocken så att Maritza inte skadar Kajsa. Men det är ett arbete jag kommer påbörja på allvar när Kajsa har varit hos veterinären nästa gång så vi vet att hon mår bra och inte handikappas av sköldkörtelproblemet. Kom gärna med tips och råd. Det uppskattas. Det kanske är någon av er som har erfarenhet av att sätta ihop nästan helblinda pensionärsmarsvin med tonåriga punkarmarsvin. Det fungerade ju ganska bra tidigare innan Kajsa visade sig vara sjuk, men Maritza har blivit tuffare sedan dess. Tidigare var båda nästan nya i flocken. Då var de mer jämlika.

 

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

Svara














Switch to our mobile site