Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

697 gram


   Maj 01

697 gram

Kajsa mår, efter omständigheterna, bra. Hon går upp i vikt. Jag ger henne Critical Care några gånger om dagen som stöd till det andra hon pillar i sig själv. Så här ser en normal dag i Kajsas liv ut just nu.
Jag har delat av hagen så att Kajsa får lugn och ro.

Kajsas kupé

Tidigt får alla grisarna ett mål grönsaker. Kajsa har inte förstått att det är bra för henne så hon plockar ut gurkskivan, morotsslanten och eventuell sallad. Broccoli kan slinka ner. Men paprika, vitkål och kinakål dissar hon helt. Jag försöker överlista henne genom att pudra extra C-vitaminpulver på gurkan och moroten. Efter ett par timmar väger jag henne.

Det stannade på 697 gram

Jag blandat CC och ett par mililiter Fortimel Skogsbär.

Morgonmål

Kajsa äter det inte jättegärna, men med lite lock och pock går det ner. Sedan är det dags för golvtid i köket i fyra – fem timmar, med sällskap.

Tomas är en riktigt snäll och lugn kille.


Niña o ja from Camilla on Vimeo.

Niña är ganska lugn och snäll så när man är krasslig är hon trygg att vara med.

Kajsa sover rätt mycket. Ibland känner jag att man måste väcka henne så att hon inte glömmer att äta hö…

Sussar på maten

Favvostället from Camilla on Vimeo.

Bakom korgen, under elementet och på myspåsen. Där ska Kajsa vara. Vår bakvända toka.

Maritza och Stumpan får hålla varandra sällskap i hagen eftersom främst Maritza är riktigt pestig mot Kajsa och Kajsa orkar inte riktigt säga ifrån just nu. Stumpan är mest nyfiken och retsam, men Maritza utnyttjar situationen till fullo. Jagar Kajsa och nafsar henne i rumpan… Hon har behov av att hävda sig, den lilla tonåringen.

När det börjar närma sig eftermiddag byter vi plats på Maritza, Stumpan och Kajsa. Maritza och Stumpan får komma ner i köket med Tomas och Niña, resten av dagen/kvällen, och Kajsa flyttar till hagen efter att hon fått ett mål Critical Care utan Fortimel.

Uppdukat

Det slinker ner lättare.

Man kan äta med sked.

Sen är hon mätt och ligger och gosar en stund i knät innan hon får gå ner i sitt krypin. Efter varje måltid äter hon en hel del hö och hon föredrar vattenskål framför flaska. Hon är väldigt söt när hon dricker.

Törstig

Som man kan se på bilden har jag dukat upp med pellets också. Kajsa är inte så förtjust i pellets. Jag tror hon är uppfödd på det till hon kom till oss så det är vardagsmat. Det mesta hamnar på golvet när hon trampar i skålen. Men Vitakraft har ett höfoder som heter något med Natural som brukar gå hem hos de flesta marsvin. Det äter hon gärna av. Mina andra marsvin tycker så mycket om det så vi har börjat kalla det för knarket. De blir helt fnoskiga när de får sånt. Nu händer inte det så ofta eftersom jag föredrar att ha det för såna här tillfällen när man verkligen vill få i dom mat. De blir förresten fnoskiga av pellets också.

Nu kommer Kajsa att få ett mål med Critical Care till, sent innan jag går och lägger mig, så att hon står sig över natten.

Snart dags att vila

Och på griffeltavlan över hagen där jag skriver födelsedag och vikt har vi ändrat

från det här

till det här.

Jag noterar att Maritza väger mer än Kajsa och att Niña måste banta. Jag börjar ana var Kajsas del av nyttigheterna som hon ratar tar vägen…

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

En kommentar

  1. Flemming skriver:

    Då blir Kajsa-skrutt snart en Kajsa-skutt…
    Skönt med lite goda nyheter!

Svara














Switch to our mobile site