Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Hemsida/Blogg


   Mar 08

Hemsida/Blogg

Jag har ju valt att ha en hemsida som kommer bli lite mer statisk så småningom och där man inte kan kommentera. (Man kan dock komma med förslag i ett formulär längst ner under sidan Om mig.) Den ska innehålla mer materiella ting, såsom tips på prylar man kan tillverka eller köpa. Den ska också innehålla information och erfarenheter av hälsa och ohälsa hos marsvin. Jag har också börjat lägga upp alla bra länkar jag stöter på nu och då. Sedan kan jag ju inte undvika att skriva något lite om mina fantastiska smågrisar där, när det passar in. Det är där jag för tillfället försöker lägga lite ”krut” på att få in allt jag tänkt ska få plats. Den känns långt ifrån klar, bl a är den på svengelska på vissa ställen, och den kommer säkert att leva allt eftersom jag hittar mer att lägga in. Jag lägger in vilka uppdateringar jag har gjort på förstasidan (tryck på Home) så att återkommande besökare kan se vad som hänt sedan sist.

Sedan har jag ju den här bloggen där jag skriver mer regelbundet om sådant som händer i min lilla marsvins-ankdamm. Här kan man kommentera, ge konstruktiv kritik och komma med glada tillrop. Jag tänker att jag också här kan tipsa om när flera små eller någon stor uppdatering är gjord.

Sent i går kväll till exempel satt jag och lade till lite länkar under Sysselsättning och skrev en liten berättelse om annonser på Blocket och la också upp en liten sida om ättika och några av dess fantastiska användningsområden. Gå in på hemsidan och titta efter…

Och som en besvärjelse till våren att komma snart kommer här två videosar inspelade sent i höstas när gräset fortfarande var grönt men luften för kall för små grisar.

Gräsfrossa i köket from Camilla on Vimeo.

En lång video att sätta på loop nära marsvinen så att dom kan längta sig bort. Fungerar som en sån där brasa på video ni vet…

Maken, köksmästaren, serverar alla det dom önskar; Sonen vill ha grönsaker och oidentifierbara animalier (dvs köttfärs, korv eller fiskblock), jag är hädisk jag vet, men jag är allätare så jag tycker om klassiska rätter. Jag lider däremot om man dödar för att sedan slänga bort stora delar. Då är det ju dött förgäves i motsvarande grad. Maken själv äter också det mesta utom ostron som han säger smakar halsfluss… Någon annans halsfluss. Och sist men inte minst serverade han grisarna grönt gräs i mängder så länge det fanns att tillgå…

Kortare gräsätarfilm from Camilla on Vimeo.

En kortare gräs-suktarfilm från i höstas. Nom, nom…

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

Svara


Switch to our mobile site