Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

En filmsnutt


   Jan 13

En filmsnutt

Jag har provat på att filma med min mobil i brist på bättre. Det blir lite konstiga färger och ljuset är nog inte tillräckligt egentligen, men jag vill dela med mig av de bästa. Här kommer en. De andra vill jag försöka redigera först.

Först ser vi Niña kika fram bakom kartongen där vi förvarar fågelmat till utefåglarna . Strax efter ser vi Tomas. Han är svår att filma och fota eftersom han är svart. Det blir liksom en svart plupp med två lysande ljusa prickar på. Nästa svarta plupp som kommer farande är Stumpan.

Ja, kartongen med mat till utefåglarna ja… Den är speciellt Niña och Tomas intresserade av. Det är så att vi köper randigt solrosfrö på 25 kg-säck och så köper vi annat frö och jordnötter på storpack och blandar själva eftersom viltfågelblandningarnas solrosfrö är av så dåligt kvalitet för det mesta. Det är svarta tomma skal mest. Vi förvarar det i graget och tar in allt eftersom det går åt.

Nu hade maken fyllt några tomma fröpåsar (alltså öppna) med solrosfrö och ställt dom i kartongen där det ligger talgbollar och stötta äpplen i botten. Niña är ju ganska lång så hon hade nått upp till kanten på en av påsarna och lyckats vika den över kartongkanten så att fröna började rinna ut på golvet. FEST!! tyckte hon och Tomas som gärna följer efter henne. Han har nog upptäckt att är det någon som kan hitta godis så är det Niña. Jag hörde bara något konstigt rasslande ljud när jag kom ut i köket. Det var Niña som rotade runt med nosen i påsöppningen så fröna vräkte ner. Jag försökte flytta de små odjuren samtidigt som jag öste upp solrosfrön i påsen. Men när jag flyttade undan Niña så slank Tomas dit och smaskade. Flyttade jag undan honom så var Niña där… så fortsatte det. Det blev rätt farsartat till sist. :-D Till sist hade jag samlat upp alla frön, men eftersom dom hade kommit på tricket så plockade jag fram några mindre hinkar med lock som jag hällde alla frön och nötter i. Sedan staplade jag dom på varandra och ställde dom bredvid kartongen. Äpplena flyttade jag till papperspåsen ni ser ovanpå kartongen.

Med jämna mellanrum försöker Niña och Tomas att bryta sig in i hinkarna. Det är det dom har gjort när jag filmar dom. Dom ställer sig på bakbenen och försöker trycka in nosen under locket. Stumpan hänger glatt på och klänger på hinkarna hon också fast hon förstår nog inte varför eftersom hon låg och sov när fröfesten pågick. Kul lek, eller hur??

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

Svara














Switch to our mobile site