Funderingar kring hur de små kan åka säkert i bilen

Men så kommer man till att man ibland behöver ha flera transporter och att de då måste staplas på varandra. Då funkar inte tygvarianten. Det måste vara hårdplast då. Metallucka känns inte helt optimalt om djuret slungas emot den. Kraftig plast tror jag är att föredra. Jag tror också på att transporten ska färdas i sidled så att accelerationssträckan blir så kort som möjligt vid ett tvärstopp. Om man staplar dem på varandra ska de vara av samma modell så att de verkligen hakar i varandra och så ska man sätta minst ett spännband runt så att de blir som en enhet som man sedan får försöka förankra i bilen så nära mitten som möjligt. Jag kör ju gärna kombi och då får det bli närmast ryggstöden på baksätet eftersom bakluckan är en demoleringszon vid en krock bakifrån. Helst ska transporterna färdas inuti kupén. Kanske att golvet mellan baksätet och framsätet är bäst om man kan avvara den platsen. I en sedan måste det vara det bästa i alla fall. Men när det är hårdplast måste vi försöka ”vaddera” insidan så att inte djuret slår sig fördärvad mot insidan av transporten. Litet utrymme är ju ett sätt att lösa det, men hur djurvänligt är det t ex när jag åker till Gotland. Då sitter de i transport 6-7 timmar.

Plast billig

En stapelbar, prisvärd transport jag också köpt på Ö&B. Finns i olika storlekar. Trots att den är i hårdplast finns det flera saker jag tycker om med den här.

http://www.öob.se/sortiment/husdjur/katt/transportbur.2622.html

Plast billig tak

Bland annat finns det fästen för bilbältet på sidorna av taket. En orsak till Rositas skador var ju för att transporten gled ur bältet. Hade jag använt den här hade det inte hänt.

De där små mörkare bågarna är inte speciellt stabila så de skulle jag inte lita på i en krock. Däremot kan de användas för att förankra två burar i varandra på höjden.

Plastdörr

Dörren är av plast, dvs lite elastisk och inte vass.

Plast billig inuti

Det finns inga vassa kanter att göra illa sig på inuti.

(Dynan har jag gjort själv. Det går lika bra att ha tidningar med en tillklippt bit vetbed på.)

Page 2 of 5 | Previous page | Next page