Vill du ha ett liv, Ole?

Nu har han fått Rosita, en kastrerad marsvinsdam med attityd, som sällskap. Det var mycket nervöst att sätta ihop dem eftersom Rosita kan vara ganska ”taggig” och Ole har en dålig vana att markera om han tror att man ska röra hans framtassar. Det är troligen för att han har haft ont. Men deras första möte var väldigt odramatiskt. Ole var försiktigt nyfiken när han stötte på Rosita, men han tappade bort henne rätt fort och då springer han inte och letar, utan fortsätter att tugga hö. Rosita, som är van vid jobbiga karlar, blev nog mer än konfunderad. Till sist försökte hon få honom att putsa på sig. Men Ole såg inte hennes framsträckta kind. Den var för nära. Han fortsatte att tugga hö. Snacka om att Rosita måste känt sig avspisad. Det här är hon inte van vid :-) Nu har de tillbringat en natt ihop i Oles nystädade revir. De har ätit frukost. Rosita har upptäckt att hon kan sno godbitar framför nosen på honom utan att han märker det. Han letar inte efter dem heller. Han är ju van vid att de finns där någonstans och att han nog springer på dem så småningom. Han hör ju inte Rosita tugga i sig dem. Han har en del att lära sig, men det känns som om Rosita också lär sig något. För hon är snäll mot honom. Hon har markerat några gånger mot honom när hon trodde han skulle bli närgången. Han rycker undan nosen då, men han flyttar sig inte och han flyr inte. Så jag ser att Rosita har respekt för Ole. Vill han ha något gott så tar han det, även om Rosita sitter på det. Det förstår hon sig inte på ännu. Det är väldigt intressant att studera dem.

Jag hoppas att jag ska få se att Ole fungerar så bra med Rosita att det kan vara värt att utsätta honom för en kastrering. Jag tror nämligen att han skulle må bra av en flock. Framför allt skulle hans sällskap behöva fler än bara Ole som sällskap. Han är en udda fågel. Oförskyllt i och för sig, men ändå… Rosita och jag ska göra vårt bästa att ge honom ett liv, till skillnad mot Blå Stjärnan och hans förra ägare.

Page 3 of 3 | Previous page

  1. Tinna:

    Jag älskar dina gärningar, din empati, din förmåga att tro när andra slutat… Jag önskar att jag någon gång får en möjlighet att träffa alla dessa unika och lysande små själar, du öppnat dörren för

    Om någon kan ta ner en stjärna…då skulle jag sätta min sista peng på att det är du <3

  2. Karin H:

    Ett gripande livsöde. Lille Ole, värd att få ha det bra. Så många som ger upp för lätt när våra små vänner har det svårt. Men du visar att det går att göra skillnad.
    Kram på dig!

  3. Anna:

    Ole… du har nu kommit till himmelriket!! Jag älskar dina beskrivningar av en avspisad Rosita Camilla :)

  4. Maria G:

    Lille Ole, du är nu i de bästa händer och kommer att få det så bra det någonsin går <3

  5. Charlotte:

    Underbar historia som verkligen griper tag om hjärtat. Lille Ole, nu har du fått ett liv som är värt att leva! <3 Och Camilla… Du är fantastisk! <3

  6. Monika:

    Godmorgon :)

    Vilken härlig historia om livet tillbaka på lilla Ole,tårar kom på mig av lycka <3 ..tänk om alla kunde läsa detta och begrunda och kika på ev. sina egna djur därhemma och kanske förhoppningsfullt få sig en tankeställare om just sitt eget marsvin hamster m.m..

    Tack för att du är en så god människa mot djuren
    många kramar till dig och en nospuss till lilla Ole och Rosita också e klart <3
    Monika

  7. Eva:

    Å Camilla, vilket litet svartpälsat öde. Ändå tycker man inte synd om honom. För det du beskriver är ju en fullgod och tillräcklig framtid för ett litet marsvin. Här är vi minst fyra som applåderar dig, din forskning och författande.

  8. Elina:

    Stackars liten, vad snällt av er att ge honom chansen! Håller tummarna för honom