Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Tandborstning


   Sep 18

Tandborstning

Tomas samlar hö runt sina undertänder i en ficka som finns där. Jag borstar dem var tredje dag när han ändå får sin medicindroppe i sitt vita öga. Det gör jag för att han annars kan få infektion i tandköttet. Denna film har jag gjort dagen efter en tandborstning, bara för att visa hur vi gör, så han är inte så smutsig som han kan vara. Nu är Tomas van vid detta och dessutom en väldigt tålmodig kille, men på slutet blir han ganska trött på mig när han fått ligga på rygg i 10 minuter. Jag brukar aldrig behöva lägga honom ner, men ville visa att det är ett alternativ om man har en lite mer bestämd gris. Alternativet linda in i handduk finns ju också. Men det vill jag inte göra på Tomas. Varierande kvalitet på skärpan är det eftersom filmen är ett hopklipp av flera delar. (Mitt första försök till filmredigering.)

Tandborsten jag använder har jag köpt av min tandhygienist. Det är en Oral-B som är tänkt att borsta baksidan av de bakre tänderna på människa med. Jag har hittat på apoteket en likadan tandborste. Den är av märket GUM och modellen heter End-Tuft.

Efteråt kan man droppa ett par droppar 3 %-ig väteperoxid på tandköttet. Jag gör det om jag misstänker inflammation. 3 %-ig väteperoxid finns att köpa på Apoteket. Lättast är att ta en spruta som man ger medicin och annat med, som man drar upp lite i. Man får större kontroll på droppandet då.

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

En kommentar

  1. Ingrid skriver:

    Men så fint, tusen tack för denna film! =D Och så duktig han är, Tomas, helt otroligt! Gullegubben! Jag ska nu se om jag kan överföra detta på Nolte… Det kommer garanterat bli ett helsike, men det får han bara tugga i sig (haha!). =P Jag ska absolut köpa väteperoxid också, jättesart tips ju!

Svara














Switch to our mobile site