Kring Kringelkroken

Det var någon som sa; "Ett kök utan marsvin är tråkigt."

Marstiff, marstaff eller var det ett marsvin ändå… och kan man försäkra dom??


   Feb 11

Marstiff, marstaff eller var det ett marsvin ändå… och kan man försäkra dom??

Mitt i eländet så måste jag le åt makens orduppfinningar. Det senaste är ett nytt tillnamn till Stumpan efter att jag beklagat mig över henns kamphundsgen. Numera är Stumpan inget renodlat marsvin utan en marstaff :-)

Sedan vill jag dela med mig av ett underbart meddelande jag fick när jag skulle undersöka hur mycket det kostar numera att försäkra ett marsvin, eller tre. (Ja, jag vet att jag borde ha gjort det för länge sedan. Men det har fallit mellan stolarna och bättre sent än aldrig… :-D ) Av någon anledning skall dom ha födelsedatum på försäkringsföremålet. Jag som har lite svårt att bara höfta till med något, ringer självklart till Sveland och frågar hur jag beter mig om jag inte vet när marsvinet är fött, faktiskt inte ens vilket år. Jag och kundtjänst var överens om att det var en fånig uppgift eftersom ett marsvin inte tappar värdet på något sätt och som en bil t ex inte kan ha vissa försäkringar efter en viss ålder.

Så surfade jag in på Agrias hemsida… Där kan man fylla i ett webformulär. Där frågar man efter födelsedatum också. Jag har ju fortfarande ingen aning så jag försökte hoppa över den uppgiften. Men nähä, det kan man inte. Den är obligatorisk. Då fastnar mitt obstinata finger på en siffra. När jag sedan trycker på pil-knappen så får jag ett helt underbart meddelande:

Klicka på bilden för att förstora den...

Så skynda, skynda att försäkra era marsvin innan dom blir mer än 100 år :-D :-D

Du kan se alla svar till detta via RSS 2.0 feed. Du kan svara, eller peka tillbaka fran din egen sida.

Svara














Switch to our mobile site